fredag 10 juni 2011

Home Sweet Home - Bloggen tackar och bockar!

Julian sa ren adjö men jag tänkte ändå skriva lite mer om hur det är att vara hemma :)

Nu ar var fantastiska resa altså över. Lite synd är det nog men å andra sidan känns det rikit skönt att vara hemma igen. Vi har sett och upplevt så mycket att det räcker till många berattelser åt barnbarnen ("När vi va unga då var det andra tider..") och bilderna kommer vi att få arbeta med i några år framåt! :D Nu är det då bara att ladda batterierna infor nästa resa! Det ar konstigt med resande, man får aldrig nog! Det finns alltid nya platser man vill besöka eller vänner man vill åka och hälsa på :)

Förutom familj och vänner har vi saknat lyxen med att ha en dush, kylskåp, tvättmaskin och en vettig garderob. För att inte tala om all den ljuvliga maten man bara får här! Mest saknade vi rågbröd, salmiak och gott kaffe! Tänk att hela vårt liv under de här 5,5 manaderna har varit nedpackat i två rinkor! Ni kan tänka er hur fräscha och oskrynkliga kläderna var.. Men inte kunde man heller shoppa så mycket när man måste bära på allt själv :D By the way, tro det eller ej - våra rinkor vägde faktist under 20 kg under sista flyget!

Vi har också lärt oss mycket under denna resa, både om främmande kulturer, oss själva och varandra. Det finns inte ett bättre sätt att lära känna någon än att fara ut och resa tillsammans. Som tur är Julian och jag ganska lika, annars skulle man säkert ha rykt ihop ett antal gånger :D

Man börjar faktist värdesätta det land man bor i efter att man varit ute och rest och sett att alla inte har det nära på så bra som vi har det i Finland och Norge. Så nu får man tänka två gånger före man klagar över att man inte har den nyaste kännykkän eller TV:n.

Nu då vi är tillbaka till vardagen kommer vi båda att jobba som små grisar för att inte måsta stå i brödkön. Som tur bor vi i alla fall gratis i tomtekulla hos Bettys foräldrar, som flyttar till Sibbo för sommaren! Julian stannar i Finland under sommaren och sen på hösten får vi se hur det blir. Beror lite på om Betty börjar studera eller inte.

Tack att ni följt med vår blogg, det har varit roligt att skriva och att märka att folk faktist läser den. Det lönar sig faktist att skriva blogg när man är ute och reser. Det går så lätt att man glömmer detaljer och roliga incidenter, speciellt när man reser en längre tid. Vi rekommenderar varmt att fara ut och resa men det lönar sig att komma ihåg att det inte alltid är som att leva på rosa moln. Man forstår det först när man själv är med om det. Ingen skriver ju blogg då man är skitstörd, hungrig eller grymt svettig och ofräsch.

Nu är det inte länge kvar till vi får börja följa med Dikis, Jenny och Petskus resor, blir najs :) Puss på er alla och vi tar och hörs och SES inom kort!

Fettskönt!! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar