söndag 17 april 2011

4 Chilldagar i Cairns

Vi har nu varit i Cairns i 4 dagar och trivs jattebra har! Staden ar jatte vacker och manniskorna ar trevliga. Har bor ca 160 000 och det ar en fungerande balans mellan turister och lokala. Man ser ocksa ganska mycket aborginer har. Cairns centrum ar passligt litet sa man kan rora sig till fots overallt. Stadens popularaste sevardheter ar den stora lagoonen och strandpromenaden "The Esplanade" som ligger i en vacker parkmiljo med massor av barbecue stallen och picnicbord. Har samlas manniskor pa for att sola, simma, picnica eller annars bara. De flesta turister som besoker Cairns gor ocksa utfarder till The Great Barrier Reef som bara ligger 1 h ifran. (Nar jag sokte info pa wikipedia stod det ocksa att det ar lagligt att sola toppless, om nagon ville veta :D)

Men joo till saken! Under dessa dagar har vi mest bara tagit det lungt, sportat mycket och njutit av att bara vara. Det har varit jatte skont eftersom vi under de senaste veckorna haft ett ganska tight schema.. Vi har annu inte sett sa mycket annat an stadens centrum. Eftersom vi har tva hela veckor har behover man inte skynda :) Har ordnas alla mojliga aktiviteter i parken och lagoonen sa i gar testade vi pa water aerobic! :D Dar skumpade vi omkring i en timme med tanterna och de andra moronpigga manniskorna och hade de superroligt! Vitsi att man nog skratta i mellanat! Men varken jag eller Julle ongrade att vi for med, tro det eller ej! Man fick en bra treeni, det var faktiskt ganska effektivt! Hehe! Andra aktiviteter som ordnas har ar t.ex. Pilates, zumba, boxing osv. Varfor har vi inte sant hemma??

Igar kom Robin och Rianne hit (paret vi traffade pa Whitsundaysailingen) och vi planerade en liten roadtrip tillsammans med dem. Vi skall imorgon hyra en bil och fara och titta pa nationalparken i Daintree och regnskogen Cape Tribulation. Pojkarna ville ocksa fara pa en krokodilsafari pa vagen sa vi haller tummarna pa att att fa se nagra krokodiler ute i det fria. Pa tisdagen blir det fest eftersom Robin fyller ar! Ni far hora mer saftiga detaljer om det i nasta inlagg ;)

Happas allt ar bra dar hemma! Vi tanker mycket pa er och forsoker halla oss uppdaterade om vad som hander :) Tack vare den underbara tekniken finns vi ju alltid nara, fast vi ar pa andra sidan av jordklotet heh!

Hors igen om nagra dagar, pok<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar