måndag 11 april 2011

Whitsunday Sailing - A dream come true

Fore resan nar vi sokte fakta om Australien var Whitsunday Sailing en av de sakerna vi helst ville gora i Australien. Nar vi kom hit och markte hur dyrt allt var kasta man ganska snabbt bort den drommen och tankte att det nog troligtvis inte ryms med i var budget. For nagra dagar sedan hittade Julian en helt super bra deal pa nettin - En Whitsunday seglingstur (2 dagar & 1 natt) for 175$ per person! Alla turer vi hade tittat pa hittils var langt over 300$! Vi tryckte genast pa gasen och satte av ivag mot Airlie Beach, darifran seglingturerna ordnas och hittade snabbt en backpackeroffice som bokade turen at oss. Tanten i officen hette Wendy och var en superljuvlig och hjalpsam typ. Forutom att boka turen gav hon oss gratis parkering, netti och dusch. Inte en dalig deal alls det! :P Nar vi kom ut ur officen hade vi svart att halla oss i byxorna, imorgon skulle vi verkligen fa segla bland Whitsunday oarna, whiiiihaaa!!!

Nasta dag steg vi upp lite over 6 for att hinna till baten som skulle ta oss ut pa havet. Baten hette Cmira och var en enorm lila katamaran. Baten hade kostat 4 milj. och som bast rymmer den 80 personer. Som tur var vi bara 30 sammanlagt denhar gangen! Besattningen bestod av 4 personer och de berattade att det regnat 4 manader i streck och att de hade oss att tacka som hamtat solen med oss :) Tankt att segla i osregn, det skulle definitivt inte ha varit roligt..

Det finns inte ord att beskriva hur fantastik seglingsturen var, det maste man sjalv uppleva for att forsta. Men jag kan i alla fall beratta vad vi gjorde :) Under seglingsturen serverades morgonmal, buffelunch och eftermiddagskaffe. Vi solade, snorklade i The Great Barrier Reef, gick iland pa Whithaven beach (rostad till en av de vackraste stranderna i varlden), traffade nya manniskor och mycket mer. Ett litet plus var ocksa att vi fick dricka sa mycket alkohol och softdrinks som vi ville ;)
Whithaven beach var verkligen lika vacker i verkligheten som pa bilderna, absolut den vackraste stranden vi nagonsin sett!! Forutom att vi fotade som galningar spelade vi bechfutis, volleyboll och kastade frisbee med vara nya hollandska vanner Rianna och Robin. Det var helt super, man fick helt enkelt inte nog av vyerna. Vi sag ocksa en stor stingrocka som simmade omkring i strandvattnet.

Efter seglingturen blev vi och en brittisk jappe Sean lamnade pa Daydream Island for att darifran ta fargan till Long Island dar vi skulle overnatta. Sean var i 30 ars aldern och var helt sjukt rolig. Han hade med sig en ketchupflaska, peppar och salt "just in case" och pastod att han hade Nemo i sin vattenflaska :D Nar vi kom till Longisland var det redan morkt sa vi sag inte mycket av holmen da. Anda kunde man kanna pa sig att de har inte var nagot som man kommer att uppleva varje dag. Vi at var sin pizza till kvallmat och drack Longisland Icetea. Hur coolt ar inte det att ha druckit Long Island Icetea pa Long Island :P Vi fick en liten middagsgast ocksa, en liten wallaby (mindre kanguru) kom sa nara vart bord att vi kunde mata den med vara pizzaraster. Den tyckte mer om hawaiipizza an om vegetariana kan jag beratta, hehe! Det kryllade av wallabyn pa on, vi sag t.o.m. en wallaby som happade omkring med sin baby i pasen. Saaa cute!<3 Efter att vi hade atit var det beachparty pa stranden och vi fick vara med om beachtwister, sandpictionary och andra lekar. Smabarnen tog alla priser men det var roligt i alla fall!

Nasta dag borjade vi med att ga pa en guidad tur runt on som kallades "Bushwalk". Vi var lite pa 10 personer sammanlagt plus guiden. Turen var inte naga jatte extra men det var roligt att se lite av on och regnskogen. Nar vi vantade pa fargan tillbaka till Airlie Beach spelade vi pingpong, akte kanot och chillade vid poolen. Resorten vi bodde pa hette Long Island Resort och var ganska sa najs men man skulle nog inte kunna vara dar allfor lange eftersom det anda var ganska sa litet. Det rymdes ca 400 manniskor pa resorten men for tillfallet var dar bara 70 personer. Passade oss utmarkt ;)

Denna upplevelse var nagot som man aldrig kommer att glomma och lonar sig verkligen att gora om man besoker Australien. It was definately a dream com true<3

PS. Om nagon skall pa Honeymoon ar Whitsundays den perfekta destinationen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar