söndag 3 april 2011

Nelson Bay, Byron Bay och Surfers Paradise

Hej igen och halsningar fran Brisbane. Vi kom hit for nagra timmar sen men hittils har vi bara chillat i var caravanpark och tagit det lugnt. Man behover ibland lite andas mellan all sightseeing kan jag beratta ;) Julian berattar senare om Brisbane, jag skall uppdatera er om vad vi har sysslat med dagarna fore vi kom hit.

Efter Newcastle borjade vi kora norrut med hard takt. Vi tankte att det ar bra att kora lite mer i mellanat sa man inte maste kora manga dagar i streck i slutandan. Vi lunchade i Nelson Bay som ligger ca 40 km norr om Newcastle. Det var en sot liten stad med en liten hamn och en fin strandpromenad. Pa manga stallen i Australien finns det picnicplatser med tak och "barbeque"-stekplatta dar man sjalv kan tillreda sin mat, det fanns det aven i Nelson Bay. Det ar superbehandigt och man sparar aven pa bilens gaskok ;) Efter lunchen agnade vi inte oss at destu mer sightseeing utan satt oss bakom ratten igen. Resten av dagen korde vi typ bara, inget mer om det.

Nasta dag hade vi som mal att komma till Australiens ostligaste stad Byron Bay. Vi steg upp tidigt och satte kursen mot vart mal. Val framme kande vi genast att det har var en stad vi kommer att digga. Byron Bay ligger i norra New South Wales och staden avtecknas av den vackra fyren Cape Byron. Eftersom det annu ar hogsasong fanns det ganska mycket turister i staden men det gjorde oss ingenting. Vi lade oss pa stranden , byggde sandslott, foljde med manniskor som akte kanot och surfade for forsta gangen. Det tycks vara en trend att alla turisten som besoker Australien vill testa pa att surfa. Det ar inte alls sa konstigt, man far en san lust att fara ut i vagorna na man tittar pa alla pro-surfare som verkligen kan sin sak :) Senare samma dag hann vi ocksa besoka fyren, ga omkring pa stan och folja med lordagsvimmlet.

Nasta dag vreds klockorna en timme bakat mot vintertid vilket resuterade i att vi har vaknat sjukt tidigt alla dagar darefter. Man skams nastan nar man vaknar 6.30 pa sin semester :D Men kanske man vanjer sig har i nagot skede, hehe! Pa morgonen var det lite molnigt sa vi bestamde oss att kora vidare. Var nasta stop blev Surfers Paradise pa Australiens sa kallade Guld kust. Surfers Paradise ligger i Queensland och dit reser surfare fran hela varlden for att testa pa de val omtalade vagorna. Staden var megaturistig och dar kryllade av surferdudes och -brudar. En cool stamning var det nog i staden, trots alla turister. Stranden var superlang och de hoga husen tornade sig upp dar stranden slutade. Det var inte svart att tappa bort sig pa starnden kan man beratta, allt sa helt likadant ut (har talar en av erfarenhet :D). Vi gick omkring och bekantade oss med staden och agnade oss mest at "window-shopping" eftersom allt var fruktansvart dyrt. Men for att inte vara for trakiga for vi till en nojespark och testade pa en maskin som hette "Vomitor". Som namnet sager fick man inte en sa liten adrenalinkick :D Efterat fick vi ga till Hard Rock Cafe pa en drink och lugna ner oss! Ni far snart se bilder pa maskinen ;)

Det vad sa gott som allt vi hunnit med under de senaste dagarna. Det ar roligt att ha bil eftersom man ar fri att rora sig hur man vill, vart man vill och nar man vill. Rekommenderas verkligen for sana som trivs med campinglivet och inte ar helt for utseendefixerade :D

Lite nya bilder finns ingen att se, till kommer det snart!

Puss pa er kara vanner!<3

2 kommentarer:

  1. Å så hærlig! Skulle ønske jeg kunne komme på besøk <3 Koalaene så veldig søte ut :)
    klem sara

    SvaraRadera
  2. Det sku var arti om dokker sku kom en tur... :) Ja det va helt spesielt a hold en koala, den begynte a forsiktig skrap pa ma og klemte seg fast. hehe :) sott

    Korsen va paris?? Alt bra hjemme igjen ?
    klem

    SvaraRadera