onsdag 20 april 2011

Roadtrip i norra Queensland

Nar Rianne och Robin fragade om vi skulle villa hyra en bil tillsammans och fara ivag pa en lite roadtrip var vi genast med. Att hyra en bil tillsammans ar definitivt det billigaste och roligaste sattet att bekanta sig med omradena runt Cairns. Sa pa mandagen satte vi av mot Port Doulas, var forsta stop. Dar stannade vi pa morgonkaffe och planerade hur vi skulle kora efter det. Vi besokte ocksa en "look out point" dar vi beundrade den vackra utsikten over stranden. Dar fanns ett monument dar det stod avstand till olika stader och Helsingfors fanns faktist med!! Fran Port Douglas ar det 13219 km till Helsingfors, wow!!

Efter ett uppfriskande dopp i havet (innanfor stickrockanaten) satte vi av mot Daintree och krokodilsafarin. Det var bara vi och en annan kvinna pa baten sa det fanns gott om plats. Var guide var jattebra, han sag ut som en riktig Indiana Jones och hade en rolig aussidialekt. Han berattade en massa om krokodiler som man aldrig hort forut, bl.a. att den storsta krokodlien man hittat var lite pa 8 m lang, att de ater nastan vad som helst (allt fran grodor, vildsvin och kor till andra krokodiler), att de har ett extremt bra minne (man skall inte regelbundet ga och fiska dar det finns krokodiler for krokodilerna kommer ihag plats och tid och vantar pa en..) mm. Det var jatteintressant! Jag hade inte vantat mig att vi skulle se nagra krokodiler men vi sag faktiskt 4 stycken!! Tre sma och en stor. De rorde inte mycket pa sig, de bara chillade i solen for att varma sig men det var anda supercoolt. Forutom krokodilerna sag vi en tradorm, grodor och olika falglar.

Nasta stop blev Cape Tribulation som ligger i Daintree National Park i "The Wet Tropics" Varldsarv omrade. Det ordnas manga dagsturer till nationalparken men man kan aven bra ta sig dit pa egen hand. I Cape Tribulation kan man haika omkring pa de olika vandringladerna och se hur regnskogen moter havet, naturen ar helt fantastisk. Vi sag en stor komod i skogen vid stranden och sa hittade vi en kokosnot som vi bestamde oss for att oppna. Det var lattare sag en gjort men vi lyckades till slut, eller nojoo pojkarna lyckades ;)

Pa kvaller nar vi kom hem gjorde vi hamburgare och grillade korv vid Cairns lagoonen och planerade morgondagens roadtrip. Det var en jattelyckad dag!

Nasta dag borjade vi med att besoka Barron Falls i Kuranda. Vattenfallet var mycket storre av vad vi hade tankt att det skulle vara sa det var en ganska sa najs! Efter vattenfallet borjade vi kora mot Granite Gorge i Mareeba men vi hittade snabbt andra saker pa vagen som vi spontant besokte. Det forsta stallet var Golden Drop Vinery som ar en familjeagd vingard som gor vin av mangon. Mangona far de av de 17 000 mangotrad som de har pa sitt omrade. Tanten som tog i mot oss berattde om vingardens historia, visade oss runt och lat oss smaka pa de olika vinen. Det var jatte intressant och mangovin ar verkligen nagot som man skulle kunna kopa i framtiden! Den andra stoppen pa vagen till Granite Gorge var en Go Cart bana. Det blev ingen racing for oss for det var ganska mycket dyrare an vad vi raknat med. Men det var roligt att se banan i alla fall :)

Dagens sista stop blev Granite Gorge som ar en naturpark i ett landskap av enorma granit-stenblock. Rianne hade kopt en kaka till Robin pa vagen (han hade fodis samma dag) sa vi firade honom med att ata kaka och annan picnicmat. Darefter gick vi en tur i naturparken och matade de tama Wallabierna (Mareeba Rock Wallabies) och tog oss ett dopp i ett vattenhal. Wallabierna var saaa sota man skulle kunna ta en sadan lite van med sig hem nar som helst!!

Pa kvallen firade vi Robins fodis genom att delta i Cairns vildaste Pubcrawl :P Berattar mera om det i nasta inlagg! Forsoker fa upp bilderna fran roadtrippen annu idag! Sees snart igen<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar