torsdag 24 mars 2011

Great Ocean Road

Efter manga kilometers korande, fina foton och manga upplevelser rikare forstar vi varfor kustvagen vasterom Melbourne kallas Great Ocean Road. Vagen gar helt vid kusten och vyerna ar fantastiska. Man skulle kunna sitta hur lange som helst och titta pa vagorna som skoljer over de vida strandera. Manga av de backpackers som hyr en camingbil kommer och kor langs vagen, den ar verkligen sevard!

Trots att det kanns som om man skulle ha kort tusentals kilometer har vi anda hunnit med sevardheter och annat pa vagen. Vi har sett de 12 apostlarna (fina klippformationer), Aireys Inlet (en fyr), Apollo Bay, Johanna Beach och manga mindre stader som Lorne, Port Campbell och Geelong.
Vi har campat pa lagliga och mindre lagliga platser med var kara Draco (campingbilen) och an sa lange har det i alla fall inte uppstatt nagra problem :D Det varsta som kan handa om en polis kor forbi och marker att man inte har parkerat laglit ar att de vacker upp en om man sover och sager att man maste flytta pa sig. Det var ganska komiskt for tva natter sen nar vi overnattade pa Apollo Bay. Vi hade bestamt oss att parkera gratis och hittade en jatte kiva plats nara beachen och markte forst nar vi instalerat oss att vi star brevid en "no overnight parking" skylt.. Vi orkade inte flytta pa oss och sa vi tog de chill och gick och hyrde en leffa. Nar vi kom tillbaka hade tva campingbilar parkerat brevid oss och nagra timmar senare var hela parkingplatsen fylld med bilar :D Om en polis nu sku ha kommit forbi skulle han/hon helt sakert ha suckat djup och perklat sig over turisterna, hehe!

Vi har haft lite otur med vadret de senaste dagarna (till er gladje ;D) men har anda haft det roligt
och borjat vanja oss med campinglivet. Man sover forvanansvart bra i bilen fast vi ar tre stycken och allt funkar. Om vi inte har varit nara vanner fore resan sa ar vi det nu i alla fall :D (Happas Emma inte nu gar och berattar alltfor manga horrorstoryn om oss nar hon kommer hem!)

Man sparar bra med pengar nar man kokkar sjalv och sa ar det ganska kiva att man har hela hemmet med sig nar man kor omkring! Man kanske inte njuter i fulla drag efter att alla tre varit pa sin beachlenkki och drar in sina svettiga klader och ett kilo sand i bilen men sant har vi for lange sen lart oss att leva med.
Julian ar faktist den stadigaste av oss kan jag beratta ;)

Emma fick testa kora i vanstertrafiken for nagra dagar sen och man kande sig faktist ganska sa saker i hennes skjuts. Forsta kurvan var rolig, istallet for att satta pa blinken satt hon pa vindrutetorkaren och sa glomde hon att vanda over huvudtaget :D Men de hur ju till sporten! Sjalv har jag inte annu testat men nu mast man val gora det har i nagot skede!

Men joo, Great Ocean Road ar definitivt att rekommendera! Man ser kangurun fran bilen och det ar bara sa fint! Vi kan nog saga att vi kort vagen ordentligt eftersom vi tva ganger har mastat fara tillbaka pga. att nagon glomt nagot efter oss, hehe! Forst glomde Julian sin kannykka i Port Campbell (vi markte det efter 1 h korande) och nasta dag glomde Betty sina flipflops utanfor bilen nar Julian for ivag med en rivstart med dorrarna oppna (vi markte det efter 20 min kornade) :D Nu happas vi att Emma haller reda pa sina saker!

Men nu ska vi fara och laga hamburgare.. Ha det fettskont och trosta er med att det regnar har ;)

2 kommentarer:

  1. Du är ju Betty dessutom "gammal"scout,så campinglivet sitter i blodet ;) (å regn övade vi ju på under monsun...)

    Här är det full rulle, 1000 järn i elden. Har flyttat (på 3 dagars varsel) medan de fixar mitt tak, har hela veckan suttit på seminarier om avhandlingen och på jobbet är det också små stressigt... Skickar en noggrannare uppdatering någon annan dag :)

    å Emma... Det blir kaffe sen direkt (ish) när du kommer hem ;)Jag vill ha en muntlig rapport!

    Kram på er och försenade födisgrattisar till dej Julian! Ålderdomen kryper sakta inpå ;)

    SvaraRadera
  2. Heheh, joo nu kan man dehar me camping. Hygienen e int pa toppniva men annars gar allt rikit bra :) Nu blir de ju oxo mer plats i bilen na emma gett sig av!

    Hur ha de hittils vari att bo hemma igen? Hajoox ren hehe?

    Muntlig rapport, LOL! :DD

    SvaraRadera