tisdag 8 mars 2011

Moderna skrapfria Singapore

Vi har nu varit i Singapore i tre dagar och vi kan inte saga annat an att vi diggar den har staden!! Singapore ar en modern och mycket ren stad dar det bor 4,8 miljoner manniskor. Man passar in pa ett annat satt an i asiens ovriga lander eftersom befolkningen ar mycket internationell och man ser mycket vasterlanningar da man ror sig pa stan. Dessutom ar allt mycket organiserat har, metronatet fungerar utmarkt och man behover inte hala tiden overtala taxichaufforerna att anvanda mataren och vara radd att man blir blast pa pengar - Sa skont!

Staden halls ren med hjalp av de stranga lagarna mot skrapande. Man far saftiga boter om man roker, ater eller dricker pa gatan eller pa anda allmanna platser. Jag vill inte ens tanka mej vad polisen skulle saga om man skulle kasta rosk pa marken ;) Det enda negativa med Singapore ar att det ar ganska mycket dyrare har i jamforelse med resten av Asien. Men man maste val sa smaningom borja vanja sig da det snart ar dags for Australien och Nya Zealand, hehe!

Vi tog metron fran flygfaltet (efter alla om och men!) for att vi hort att det ar det absolut basta och billigaste sattet. Sarah fungerade som var guide eftersom hon forr hade varit i Singapore. Vara vagar skiljdes anda efter en stund eftersom hon skulle till Chinatown medan vi skulle till Novena lite langre norrut. Novina visade sig vara en helt fin stad men runt vart hotell finns inte annat an lamp- och badrumsbutiker! :D Tur att det finns ett bra natcafe rakt over gatan och att metronatet gor det latt att rora sig overallt!

Forsta dagen har besokte vi Marina Bay som de flesta andra turister ocksa gor da de besoker Singapore. Vi sag bl.a. Singapore flyer (varldens hogsta pariserhjul, ca 165 m), casinot (tre skyskrapor med en bat pa toppen), artsience museum, Raffles Hotel (kant lyxhotell i Singapore), smakade pa drinken Singapore Sling och njot av den vackra vyerna over staden fran Swiss Hotel Singapore. Det var tufft att fa se Marina Bay bade dagstid och efter solnedgangen, det sag helt annorlunda ut. Singapore flyer ar definitivt ett maste om man besoker Singapore! Vyerna ar fantastiska och det var inte ens overdrivet dyrt, najs najs!

Igar traffade vi Sarah i Chinatown for att checka ut den stadsdelen ocksa. Som namnet sager bor det mest kineser i stadsdelen och det ar faktiskt som om man skulle komma till Kina da man kommer ut fran metron. Den kinesiska stilen syns i arkitekturen och bland alla de sma standen som saljer allt vad man kan tanka sig. Chinatown ar ett utmarkt stalle om man ar pa jakt efter suvenirer. Vi fick vara namn skrivna pa kinesiska och Julian fyndade en hogtalare till sin Ipod som vi kommer att ha mycket gladje av i Aussina nar vi har var campervan.

Vi hann ocksa till Bugis fore Sarah skulle aka mot flygfaltet. I Bugis skulle man ha kunnat spendera timmar pa shopping i det enorma kopcentret och pa den narliggande gatumarknaden. Vi kunde an en gang konstatera att det skulle ha varit bra med lite extra plats i rinkan, hehe! Sarah fick de sista suvenirerna kopta infor hemresan, Julian hittade sportklader som han lange sokt och Betty nojde sig med nagra armband och glass.

Idag var vi pa Singapore Zoo som ar kant for sitt "oppna koncept". Med detta menas att man i stallet for burar och stangsel anvander sig av vallgravar som skiljer at djuren fran sina askadare. Pa detta satt far man en kansla av att man faktist skulle vara i djungeln bland djuren. I djurparken finns 2500 olika djurarter sa det finns definitivt mycket att se pa det enorma regnskogsomradet. Vi sag vita tigrar, giraffer, kangurun, krokodiler, apor etc. Dessutom fick vi rida pa en elefant, se bade en rainforest show och en elefant working and play show. Det var roligt nar apor klattrade ovanfor vara huvuden, faglar flog genom publiken och elefanterna sprutade vatten pa oss ;) Vi tog sjukt mycket foton som ni far ta del av kanske redan i morgon! Mycket bilder har vi redan laddat upp fran Singapore, det ar bara att kolla in dem :)

I morgon skall vi troligtvis besoka Sentosa Island (om bara vadret tillater) och catcha lite bruna. I overmorgon bar det av mot kangurulandet dar nya aventyr och Emma vantar pa oss! Hall i hatten!

5 kommentarer:

  1. Jag blev glad när man fick läsa på svenska ;)

    Ni måste sen btw låta Emma gästblogga, hehe!

    SvaraRadera
  2. Hihi, lite svenska mellan varven e ett maste! Juuh, emma ska fa blogga hon oxo - kylla! ;)

    SvaraRadera
  3. Så vackra bilder på er från Singapore!

    SvaraRadera
  4. Tack tack! Elefanterna va saa sota<3

    SvaraRadera