lördag 19 mars 2011

Sista dagarna i Sydney

Tjenare tjenare! Vi har inte forsvunnit, vi har bara haft sa mycket att gora hela tiden att vi inte haft tid att skriva.. Dessutom ar det lite svarare att hitta ett netcafe nu nar vi ar on the road again ;) Men jag borjar med att beratta vad vi gjorde i Sydney de sista dagarna!

Som Julian namde i det forra inlagget var vi flickor (Emppuliina och Betty) och shoppa pa mandagen. Vi googlade och hittade en stor outlet lite utanfor Sydney och bestamde oss for att det var ett maste att besoka! I Sydney centrum ar allt anda ganska sa dyrt.. Julian orkade inte komma med, vilken kille skulle nu orka med tva skvallrande flickor som har svart och bestamma sig vilken bikini som passar bast :D Vi hittade till och med dit pa forsta forsoket, australienarna ar sa ljuvliga och oppna manniskor att det bara ar att fraga om man e osaker. Outleten var super, dar fanns alla mojliga butiker som t.ex. Ripcurl, Billabong, Henri Lloyd och en massa andra lokala butiker och cafe'er. Vi shoppade nastan ordagrant efter taktiken "shop til you drop", Emma dock mer an jag (betty) eftersom hon kom till Sydney med en tom rinka - Smart flicka hon den dar emma!

Annars har vi gjort lite till sightseeing, vi har picnicat i Botanic Garden, fotat Operahuset fran alla mojliga vinklar, gatt over Harbour Bridge, catchat bruna pa bade Bondi och Manly beach mm.

Emma hann redan tidigare checka ut Sydneys nattliv med sina rumskamrater och en gang har vi alla tre varit och festat. Emma var inte pavag ut den forsta gangen men blev overtalad att komma med av sina "roomies" eftersom hela hostellet var pavag ut till en bar kallad World Bar. Baren ags av en som jobbar pa emmas forra hostell Blue Parrot och det var samma jappe som hade fickat att alla pa hostellet skulle ut tillsammans. Emma hade en jatterolig och verkligen spontan kvall och diggade det lilla extra att baren serverade drinkarna i tekannor i stallet for drinkglas :P

Sista kvallen fore vi skulle fa var bil och lamna Sydney bakom oss tankte vi ocksa att det fanns orsak att festa. Var hjalp-dykarinstruktor och kompis Jesse fran Koh Tao (the guy with the hair) var i Sydney sa vi kontaktade honom och han bjod oss gensat med pa fest nara Bondi Beach. Vi hade tankt kopa en Goon (4 l billig dunk med vin som alla turister talar om) men nar vi fragade efter det i den lokala Alkon fick vi veta att alla "Skrap-vin" i 4 l dunkar gar under namnet Goon och dricks bara av hemlosa manniskor och turister som vill ha en billig fylla.. Denna komiska incident gjorde att vi inte tacktes kopa nagon Goon, sa vi nojde oss i stallet med ol och cider :D Kvallen blev trots allt jatte lyckad! Vi grundade hos en av Jesses vanner och for sen ut pa en bar (Bondi hotel var det visst?!) dar alla fran Bondi hanger pa onsdagar. Det var super att se Jesse igen! Han var samma gamla polare men han hade flatat sitt har sa att det inte mer stod ut at alla hall. Same same but different! Jag som just hade sagt at Emma att vi mast kanna pa hans har :D Julian tankte dra oss vidare pa jatkon till en stripklub i Kings Kross men som tur slapp vi det. Jesse kommer vi annu att traffa under resan, vi fick veta att han kommer att vara i Cairns samtidigt som oss! Jihaa! Han lovade att ta oss pa pub crawl nar vi kommer dit, far se hur det blir med det hehe!

Vi satter bilder och skriver mer imorgon! Da far ni ocksa hora alla saftiga detaljer om var roadtrip och var vi har gjort efter Sydney ;)

Cheers mates<3

2 kommentarer:

  1. Ojoj i den outleten har vi också shoppat oss fattiga, de va najs!:) Men by the way, så dricker nog alla Goon, även lokalbefolkningen, int bara hemlösa människor. De e helt enkelt billigt lådvin, int nå mer märkvärdigt än det, så ja sku nog suosittele att ni köper det o int någo dyra öler och cidrar. Det hör nästan till att dricka Goon i Australien. Ja tror ni har råka träffa på nån hienohelma , om han/hon sa så till er.
    Men hoppas ni har en jätte bra roadtrip! Sköt om er!

    SvaraRadera
  2. Heheh, tack fo tipset! Tyckte ocksa att ni doka det hela tiden! Da mast man val ta o smaka pa goon ;)

    SvaraRadera