lördag 22 januari 2011

Koh Samui

Hei paa er.
Flyet til Bangkok gick bra, ingen turbulens och cabinpersonalen var helt sjukt proffs. (Betty hadde et lite papper i fickan framfo sig och den ene stuarten sa det och var gjenast dar fo att plucka upp det). lite sjukt.... Sen tog vi taxi fran flygfeltet til togstasjonen dar vi gjenast hitta et buss paket som tog oss direkt til Koh Samui, istellet fo toget som vi sku ta (och da sku vi int ens slippa helt til Samui). Saa, vi ba yessss. Fore bussen sku ga hitta vi et trevligt svenskt par (Conni och Moa) som vi borja tala med. Vi hang med dom hela vagen ner til Champong, dar farjen gick til Koh Samui. Turen gick sjukt snabbt men sen sku vi vanta 3 timmar pa att farjen sku ga... Midt i natten, pa ett ode stellet men som tur hadde vi kortpakken med och nagra friendin. :)
Naa ja, vel fremme pa Koh Samui ble vi mott av et folkehav av turistar. Sukk sukk, men vi sku som tur int bo har (Nathon hamnstaden), fo vi sku bo i Lamai. Dar midt i turist heaven kom en taxi kusk och sela nat om att han sku ha 700 fo a kjora oss til Lamai, men midt i alt hor Betty en liten kille skriker fo full hals Lamai, Lamai, Lamai sa vi hamna betala 50 bth pr person til Lamai. :) 700 my ass. :) Ren pa turen til Lamai sa man att vitsi det ha blir kiva, fast den ha killen som korde int klarde kjora rakt. Lamai ar ett stelle dar det int kryr av turister och sann ca 10 min promenad fran fest stellet (Chaweng) sa det ar perfekt lokaliserad. Med untak att det ar lite fo mycke old people liksom. hehe :)Vem tyckar om gamla tanter och gubbar i string liksom.... Uuack. Vart hotel ar riktigt sa kiva, helt ok pris och med et pool. Vi hamna byta rum en gang imed att inget i rummet fungera, air con sluta fungera efter 10 min, kylen var som en badstu och ut ur dusjen kom det en och en drope..
Men det nya rummet ar stort och bra utstyrt med varmt vatten och en vifta sa Julian overlever. Vi bo nu i en bungalow 20 meter fran poolen, 50 meter fran stranden och livet ar skont nar man vaknar gar direkt pa lenkki och sen ba chillar pa beachen. :) mhm sku kunne stanna kvar ha ja

Vi har nu vari ha i 3 dagar, och vi diggar det helt sjukt. Fyrste dagen gick med til ba och chilla pa stranden och eta godt. Sen har vi hunnit med mycket tyckar jag, vi har sightsa , hyrat mopo och vari hela on rundt, holdt en leopard, klappa en elefant och vari pa en Thailandsk bq.(barbecue)Och man har hunni brenda sig saa pahasti att man ser ut som en hummer. Vi var och tog fotoen i ett vattenfall idag, dar jag holdt en leopard

som tydligen var drogat och madde int bra. Gjorde liksom att det int ble riktigt sa kiva som det annars sku bli. :( men vi slapp betala fo det. :) Mopo sightseeingen var kiva, och vi overlevde til trots fo den ha sjuka trafiken. Och ja en Gibbonapa forsokte riva av Bettys ponnare :) hehe, tankte pissa ner meg sa rolig Bettys min va. Och hon kela det var tanten breved som rev henne. hehehehehehe, way to go monkey :)
Den ha gibbonapan hadde foresten saa mjuka hander, som en baby liksom och dom ba holdt handen ut av buret slik att turistane kunne holda dom. Sops :) Annars var vi pa en av dom hoyste resturantene i Koh Samui (se bildet fo mer info). och flera stellen som bildena henviser til.

Livet ha pa Koh Sanui ar kiva, men lite dyrt ar det. Men nu har vi borja laga morronmal och kvalds sjelv. :) riktig kiva nar man hamnar ga til marknaden fo att kopa accesories til skivan. :)Och sa sjukt mycket billigare, til eks sa hamna vi betala 200 bth fo 2 dagars morronmal och kvalds istellet fo 300 pr gang man eter ute. sa naice ar det. :)Och pa marknaden kan man pruta ocksa. Btw, ha om dagen sa vi en orm nar vi var i marknaden. Den alte sig breved oss, och forsvann inn i en kledsbutik pa hogre siden. En gron, tynn och ful orm som visstnok ar ganska sa farlig.:( Men tenk, man star i provrummet och testar nagre klader och sa kommer det en orm inn!!!

Sa nu har vi 2 dagar kvar ha pa Koh Samui och dom skal njutas til det fulla.


Ba chilla pa beachn med kokosnotten i handen och snorkla nar det blir fo varmt. :) sen efter Samui gar ferden til Koh Tao dar vi skal ta dykarsartifikatet. saa ni skal alla ha det sa bra och sa sees vi snart ijan. Cheers

4 kommentarer:

  1. Ha de skoj :) akta er för de ned drogade djuren, de verkar lite kufiska, int ska man hänga i så dåligt sällskap och stjäl gör de också!
    -Sissi

    SvaraRadera
  2. Heheh, jo vi ska akta oss! Den va no lite kufisk, den lilla tigern va mycke sotare :) Krama Mimosa fran mej!

    SvaraRadera
  3. Hej, det här låter kanske som en löjlig idé men det skulle vara roligt att se en karta över var ni är alltid då ni flyttar er från ett ställe till ett annat. För någon som jag, som aldrig varit t.ex. i Thailand säger namnen inte så mycket o det går lite trögt att läsa då man ständigt måste googla var ni är..just an idea!
    Er resa låter underbar, njut! <3

    SvaraRadera
  4. Hej Elisabeth.
    Karta ska man forsoka fa med, en bra ide. Takk Takk. :) Massor med halsningar. :)

    SvaraRadera