onsdag 5 januari 2011

Sa wat dii - Hej

Vi firar som bast var sista kvall i Bangkok, staden med 7,7 miljoner invanare. De e helt otroligt att tanka att Bangkok ar storre ab hela Finland! Mycket har vi hunnit med men det finns massor man annu skulle kunna gora. Men sa ar det val pa alla stallen :)

Man har vant sig med stadens vimmel och kanner sig riktigt hemma. Vi har insett att det inte lonar sig att lita pa de lokala manniskorna speciellt mycket. Taxikuskerna och Tuktuk-forarna lurar en latt pa pengar om man inte star pa sig eller tanker efter och turistbzraerna som saljer biljetter mm. tar latt fyrdubbelt pris. Igar besokte vi en lokal turistbyra (eller egentligen blev vi inkastade dit av en tuktukforare) som sa att biljetterna till Laos kosta 1900 bath (52€) /pers. Idag for vi till busstationen, som Marco hade rekommenderat och kopte biljetter for TVA for endast 900 bath (25€). Sa stora skillnader kan det vara sa man far nog vara skarpt!

Har har alla dagar varit over 30 grader men solen har skinit endast pa formiddagen. Det har varit riktigt skont, annars skulle man nog inte ha orkat med sightseeing. Luftkonditioneringen inne ar mycket bra, ibland nastan for bra.. Bettina som fryser sa latt sov den forsta natten med halsduk, langbzxor och T-skjorta medan Julian sov naken. Med forra natten kom vi pa att det blaser mer pa andra sidan av sangen sa nu har vi bytt plats, hehe!

Igar hade vi en jattechill kvall! Vi markte att restaurangen nara oss har bongin sa vi to en till bordet. Forsaljaren var supertrevlig sa Julian kopte med det samma 1 kg kol till var bongi hemma som vi kommer att skicka till Finland. Det racker till pappa ocksa! ;)

Idag besokte vi Siam Ocean World akvariumet och som sagt busstationen. Akvariet var jattefint och stort! Utover fiskbassangerna fick vi aka omkring i en glasbottnad bat, ta ett fotbad i en fiskpol (de 3 cm langa fiskarna desificierar fotterna genom att ata upp de onodiga bakterierna, fotterna blir som nya speciellt efter en lang gatur), se en 4D film mm. Det var en rolig upplevelse!

Bilder fran Bangkok finns nu att se, see you in Laos!

PS. Julian fundera pa att ta en tatuering, Bettina vet inte riktigt vad hon tycker om saken.. Om man tar en tatuering med bambustickor tar met dubbelt sa lange men man kan simma o sola redan samma dag! Minus med stickorna ar att det tar dubbelt sa lange att gora tatueringen... Hmm..

3 kommentarer:

  1. Ojojoj, ja får nog lite resfeber redan! Ni ska ha de helt huippu, o kom ihåg att uppdatera bloggen så att vi har någo att läsa o vara jätte svartsjuka på!:) KRAM <3

    SvaraRadera
  2. Nei ikke noen tatovering, du vet du angrer på den forrige! Mamma sier du må vente til du kommer hjem slik at du ikke blir syk! Håper dere koser dere. Klem fra Norge

    SvaraRadera