lördag 15 januari 2011

Shoppingparadiset Siem Riep

Denna gang kom vi smartfritt over gransen och anlande till Siem Riep kl 12 pa natten. Vi fick ett superfint hotellrum lite utanfor karncentrum (10 min ga-avstand) med pool och utsikt over staden for 10 dollar. Under bussresan traffade vi ett brittiskt par (Sam & Joe) som foljde me oss till samma hotell. Tuk-tukfarden fran busstationen till hotellet var lite skrammande eftersom chaufforen pressade in alla oss 4 + 4 rinkor i den minimala tuktuken :D Men vi ar i liv! Sam och Joe hade monopol kortspelet med sig sa vi spelade det under bussturen och pa hotellet, nu ar vi ganska sa beroende av spelet - det ar sa kul! Eftersom vi var ett bra team bestamde vi att vi anstaller en gemensam tuktuk-driver som tar oss till Ankor Wat, det blir ju billigare sa! :) Sa dit skall vi imorgon, jee!

Idag har vi shoppat (ANTLIGEN!!) pa Siem Rieps old market, helt super! julian kopte harembyxor, solglasogon, hatt, skor och smycken och Bettina hittade ocksa harembyxor, klanning, topp, anrmband och en bok pa svenska! Nu har man lasning for farden! Om vi har tid skall vi annu chilla vid poolen och sen senare fira kvall med Sam och Joe. Det blir inte sent eftersom vi skall stiga upp 5 pa morgonen for att se Ankor Wat i soluppgangen, for att undvika turistmassorna.

Vi hade i overmorgon tankt ta bussen harifran till Cambodjas hamnstad Sihanoukville men det blev ater andringar i planerna. Vi fick idag veta att det inte gar nagon bat fran Sihanoukville till Koh Samui i Thailand (Som Kilroy hade sagt att de gor). Sa vi maste tyvarr skippa Sihanoukville helt och hallet och aka ner till Cambodjas huvudstad Phnom Phen, darifran flyga till Bangkok for att sen ta nattaget ner till Koh Samui. Snark! Men sadant har ar val en backpackers vardag ;)

2 kommentarer:

  1. Ni verkar nog ha en härlig resa, speciellt som allt int går enligt planerna ;)

    Kim å jag tog minisemester till Sokos hotell Aleksanteri men vi sakna en viss respatäti ;) fast det bara är utsikten över staden som hotellet har gemensamt med ert hotell så skänkte vi er en tanke här i frusna Finland var alla e vintertrötta men så småningom börjar vakna till liv (har t.o.m. hört fåglarna kvittra redan). Trevlig fortsättning på resan p kom ihåg att skicka kort nån gång!

    SvaraRadera
  2. Hehe bra hotellval ;) Tack fo halsningarna o skot om er<3

    SvaraRadera