torsdag 24 februari 2011

Dolphin spotting och fortsattning pa roadtrippen

Lovina, dar vi stannade over natten, ar kant for sina delfiner. Nastan varje hotell i staden ordnar delfinsafarin sa det ar inte svart att komma med pa en tur. Vi var forst lite skeptiska over safarina eftersom man inte nodvandigtvis ser en enda delfin.. Men da vi fick hora att man med 98% sakerhet ser delfiner tankte vi att varfor inte. Var kompis, som jobbar pa hotellet, pratade ocksa mycket varmt om turen och sa att man brukar se ca 20 delfiner och om man har tur kanske 50. Vi kallade honom var kompis eftersom han igar dok upp fran ingenstans nar vi satt i bilen pavag mot Singaraja, knackade pa vindrutan var och fragade om vi soker efter ett hotell eller behover guidningshjalp. Vi behovde ju bade och sa vi lat honom guida oss anda fram till hotellet som Julian redan namde att var jatte bra. Skitsnall typ! Sa vi bestamde oss alltsa att chansa och fara pa delfinsafarin, sa idag blev det en tidig vackning for att vi skulle vara pa havet fore soluppgangen 7 tiden. Vi fick ett lite morgonmal bestaende av friterade bananer och kaffe/te och sen fick vi satta oss i den minimala baten som tog oss ut pa havet. Vi var sammanlagt 5 turister som var med pa safarin. Efter kanske 20 min sag Julian nagot som happade langre ut i vattnet men tyvarr var det bara var en tonfisk! :P Som tur visade det sig att vi fick se annat an tonfiskar, efter 10 min sag vi de forsta delfinerna!! De var sa sota och manga och man sag dem verkligen fran nara hall! Lite svart var det att fa bra bilder men nagra lyckades vi anda fa :) Det var forst ocksa meningen att vi skulle fa snorkla med delfinerna men vattnet var sa grumligt efter nattens storm att de inte skulle ha varit nagon ide. Det osregnade och askade hela natten, det kandes manga ganer som om blixten skulle ha slagit ner i var bungalow!

Efter delfinsafarin fick vi ett till morgonmal fore det var dags att borja kora soderut igen. Vi gav lite tips och ett par solglasogon till var kompis for att tacka honom for allt. Han blev jatteglad over solglasogonen och satt dem genast pa, rolig typ! Var forsta stop idag var "The hot springs" vid Danau Batur sjon. Vi kom fram efter nan timmes korande och tyvarr var det att konstatera att det var en lite onodig resa.. De heta kallorna var inte nagra naturliga heta kallor i form av hal i marken utan en byggd swimming pool dar de anvande det heta vattnet fran vulkanerna. For att simma i den "heta poolen" kostade det 25 euro / person!! Vi tackade nej och fortsatte var resa ner mot risterasserna i Tegallalang. Tur att sjon Danau Batur och den heta poolen anda var at samma hall dit vi var pavag. Risterasserna var i alla fall jatte fina! Vi tog en kopp kaffe vid en av restaurangerna och beundrade vyerna. Det sag ut som en massa grona trappsteg eller plataer med vaxtlighet, svart att beskriva men ni kan ta en titt pa bilderna :)

Det borjade osregna nar vi fortsatte var resa mot Ubud, staden dar Eat, Pray, Love ar filmad. Det var inte nat extra roligt att forsoka orietera sig fram nar man inte sag ett endaste gatunamn och inte visste var man var. Julian tankte manga ganger branna propparna pa alla mopeder som dok upp fran ingenstans och skulle pressa sig forbi oss. Val framme i Ubud hittade vi ett jattefint hotell efter en frustrerande bilsightseeing i (finns de manne hotell pa den har gatan? Ska vi testa har? Skiit, har va de tydligen enkelriktat!! Backa, backa!! Tillbaka, nej jag vet int..) centrum. Hotellnatten blev lite dyrare eftersom det bara fanns superior rum kvar men nagon gang ar det ju skont med lite lyx! Ubud, som ligger i mellersta Bali, kallas Balis kulturcentrum och i staden hittar man mycket hantverk, smycken och statyer av olika slag. Staden ar aven kan for The Monkey Forest som vi kommer att besoka imorgon. Nar det hade slutat regna gick vi omkring i staden och tittade pa de vackra sakerna som fanns till salu. Tyvarr har man mycket begransat utrymme i rinkan som backpacker, sa det blev inte nagot shoppande fast man skulle ha haft lust.

Vi fann ut att det pa kvallen skulle ordnas en Baliensk dans- och eldshow nara huvudgatan sa vi bestamde oss att ga och titta pa den. Det var en verklig kulturupplevelse, vi filmade lite sa ni ska fa se hur det var bara vi far filmen uppladdad pa bloggen! Showen bestod av teater, dans och transrytmer som de skickliga balineserna astadkommer. Den Balienska dansen ar kand over hela varlden och Balineserna ar mycket stolta over den. Dansgrupperna kan upptrada pa fodelsedagar, brollop, festivaler eller andra handelser som forknippas med den Balienska religionen eller kulturen. Det var fint att fa ta del av dansshowen fast Julian i mellanat tyckte den var lite utdragen! ;)

PS. Vi fick just veta att Emma kommer och halsar pa oss till Australien till 2 veckor, helt huippu!! Det blir sa roligt att se ett bekant ansikte i mellanat, saknar er alla dar hemma sa mycket! Om nagon annan har lust att komma och hanga med oss ar det bara att komma, vi tar emot er med oppna armar!<3

PSS. Betty har tappat sin kannykka sa nu far man bara kontakt med mig pa nettin..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar