fredag 11 februari 2011

El Nido

Fast bestemt pa att endra Philipinenas bild pakka vi rinkan och akte ifran Puerto Princesa til paradiset El nido. El Nido som ar en liten stad med ungefo 5600 invanare, och som har et rykte pa sig fo att va lite for turistigt enligt filippinerna. El Nido ligger helt i Norra Palawan och ar et paradis fo dykare, surfare och fo par som ar pa resa. Vi hadde bestelt biljetter ifran et kannykka nummer som vi fick ifran et turistbyra, och efter mycke om och men slapp vi tilslut i en VIP van som skulle kora til El Nido. Turen tok ca 6 timmar och var sa hemsk imed att det int var na VIP van men en normal gammal van som var sa tight att det var helt sjukt. :) Efter 6 timmar med pain kom vi fram til El Nido och man sa gjenast att det har kommer man att tycka om. (Btw, vi har nu vari har i 3 dagar) Vi tog fyrst en three-cycle (tuktuk motsvarighet) fran bussen til ett hotel som sto i var kjara Lonely planet bok. Lite loyligt var det siden det var unegfo 500 meter, men hu kunne vi veta??? Hotellet var fullt sa vi hamna soka flere andra alternativ fore vi hitta et som hadde lediga rum. :) Vi hitta ett kiva hotel med lediga rum Alternativ in), men vi fick ett rum pa fyrsta varningen med utsik rakt mot gatan. Naice men sjukt het om kvalden. :) Siden vi kom ganska sent den fyrsta dagen han vi int gjora sa hemskt mycket, vi chilla pa Alternativ in och bara koste oss med en drink och lite kortspel. Doms terde ar sjukt tuff med 4 olika chilla horn dar man kan ligga 3 meter over havet och njuta av doms meny.

Dag 2 pa El Nido,
steg vi upp tidligt och dro pa en liten sighseeing efter et loyligt billigt morronmal (2 euro). hehe, vi hitta ut att man hadde int behovd stiga upp sa tidligt fo det finns typ ba 2 gatar dar det finns nat och dessuten handar det mesta vid havet. :) Sa vi hadde god tid efter var lille sightseeing, da hamna man pa beachen och sola. Pa Beachen ar det alt hander, man eter dar, man sover dar och alla olika typer utflukter fa darifran.
Senare pa dagan hadde vi en lang siesta och efter det dro vi ut fo att eta pa en butique resturant som ocksa ordnar flere olika turer runt omkring (El Nido Boutique resturant & art cafe). Maten var ganska dyr men god sa vi tankte att sidan vi at en sa billg lunsj sa ar det lungt.

Kvalden var enda ung sa vi promenera lite fore vi hitta en kiva Shisha bar dar vi slangde ner oss. Baren var kiva, musiken pop och man kunne ha alla vardens olika Shisha bongin. Ifran Love me sisha (som vi tog) til White russian sisha med 7 olika smakar.Vi valgde Love me med appel smak, den besto av red bul och is istellet fo vatten och med appel som smak. Den var sjukt god och det var sa skont att chilla ba liggande, rokande och med en mojito i handen. EN perfekt avslutande pa en annars sa chill dag.

Dag 3 hadde vi bestamt oss fo att fa pa en kayak tur runt en o som heter Cadloa island. Pa vegen skulle vi ta oss til Helicopter island och 7 Commando Beaches som ar lite langre ner pa kartan. (bilden viser var rut och det ar ungefo 30 km tilsammen med padlande). Och vi var typ 300 meter ifran land sa vi en turtle, var fyrsta ever sa det var tuft. Turen var kiva, och den fyrsta lagoonen var som ett vykort. Ingen manniskor, bara strand, vatten och var kayak. Helt sjukt :) Dar stanna vi et tag och snorkla runt omkring. Man sa olika typer fiskar som man int helt har lart sig namnen pa men dom var fortfarande snygga och fargfulla. Pa veg runt Cadloa Island hadde man motvind sa lite tungt var det nu men man sa hela tiden efter skoldpaddor och andra typer fiskar sa det gick automatiskt fremat uten att man tankte pa att man paddla. Sen hadde vi et stopp helt pa nordspetsen av on, dar det var bara oppent hav tils man kommer til Vietnam trur jag. (fast det ar en annan breddegrad enn huvedlandet). Dar var vattnet kallare och det blaste lite mere, men det strunta vi i fo att det har var pa riktigt kiva.
Vi hyrde kayaken i 8 timmar och det blev a kosta oss typ 23 euro totalt med snorkelutstyr och karta med. Nat som ar billigt fo en slik upplevelse, och som man gjerne sku gjora igjen, fast med lite andra destiansjoner. Men en liten negativ ting kom med kayak turen, man blev halt sjukt solbrent. Sa javligt ocksa. Tar sjukt ba a ha klader pa! Sa ikvald blir det lite sprit fore man skal ga a sova. hehe :) kiva ursekt. Sen idag skal man ba chilla, man ble helt slut av att padla hela dagen sa nu ar det ut och eta och sen kanskje dra lite sprit fore man gar och sover. hehe

Annars har pa El nido ar livet som normalt, dagen borjar 6 pa morronen och slutar typ 2 tiden fo da blir stan mork. Det finns ingen elektrisitet efter 2 pa natten och den kommer vel tilbaks typ 17:00 el nat sant. (Det ar alltid lika kiva nar flakten stannar pa natten..) Det ar et kiva stellet, med kanskje lite for mycke turister men man kommer i kontakt med lokalbefolkningen om man ba promenerar ut av dom 2 huvudgatorna. Men a andra sidan ar det roligt att se andra turister, i Puerto Princesa sa vi typ ingen. Har om dagen da vi at sa billig lunsj, ble jag dagens hjelte. Jag kopte 10 candybars och delte ut til alla smabarn som ville ha. Nagre blev livradda fo mig och fo iveg men kom snabbt tilbaks nar det var karkki i bilden. :) sota sma barn. Vi skal va har i en vecka til sa vi hinner bekanta oss med stellet och dom sma som finns runt och vi har tankt fo pa nat som heter island hopping. Som da ar en batferd runt til olika oar och lagoner runt El Nido, dar man gar i land fo att utforska lite och sen snorklar i lagoonen. :) Man far gratis bbq style lunsj och man hinnar sosilaisera sig med andra turistar. :)

Har bor vi nu btw. Et helt kurant hotel med alt vad man behover och harifran fixar vi ocksa var Island jumping tur sa det ar kiva. Men det som int ar sa kiva ar att vi har ingen dusch..... Har klagat 3 gonger nu, sa nesta gang blir det refound... hehe Gratis hotell. sweet :) Da sku man ha rad med att dyka har. Vi hadde tankte det men siden det int finns na ATM har sa sku vi just och just ha rad men da sku man matte leva pa luft varige dag sa dermed nej ingen dykande har. Tyverr da! Skal va ett av vardens basta spottin. Men men va kan man.

Men annars maste ni bara komentera som bast. Skriv om det ar nat och lat oss veta hur du har det hemma. :)
Sees senare fo mer info om El Nido. Adios amiogs.

1 kommentar:

  1. Den dar maten var na fisk och kyckling slatt tilsamman til en slags fiterat franskis som man fick med en god sas. :) var godt och man kommer sekert eta dar flere gang.

    SvaraRadera