tisdag 1 februari 2011

Koh Tao - Divers Paradise

Det kanns som evigheter sen vi skrivit blogg, vi har haft sa mycket att gora hela tiden att vi helt enkelt inte har hunnit. Vi ar alltsa nu pa Koh Tao och gar som bast dykarcertifikatkursen, Padi Open water diver. Vi har inte hunnit sightsa typ nagot runt pa on men det finns egentligen inte sa mycket att se heller. Koh Tao (Skoldpaddson) ar helt en dykarresort, det ar inte sa manga "icke-dykare" som kommer hit. Vi bor igen pa en vad man skulle kunna kalla honsgard! Tupparna (helt otroliga mangder!!) borjar gala 5 pa morgonen och haller pa sa gott som hela dagen. Forstar inte hur dom orkar, tur att oronproppar ar pahittade!

Det ar extremt billigt att ta dykarcetrifikat har, vi fick ett paketpris via dykarfirman Crystal Dive som sags vara den basta och palitligaste dykarfirman pa Koh Tao. Man kan ga kursen pa 20 olika sprak men vi valde engelska for att det sen ska vara lattare att hanga med pa olika stallen i varlden. Dessutom traffade vi ett trevligt par (Shelby och Campbel) som skulle borja kursen samma dag som vi, sa vi tankte att det blir roligare om man ar fler. Kursen tar sammanlagt 4 dagar och kostar 230e. Priset inkluderar 4 natters boende i sota bungalon 2 min fran Crystals office och beachen, ganska najs!

Var dykarinstruktor heter Guy och ar en sjukt rolig typ. Han har bott pa Koh Tao i 4 ar och tycker han har det basta jobbet i varlden. Inte sku de ju vara fel att fa njuta av fint vader och fa betalt for att dyka. Vi ar sammanlagt 6 stycken i gruppen (forutom oss Shelby och Campbel fran Canada, Carol fran Frankrike och Karin fran Holland) och alla ar jatte trevliga! Vi har blivit goda vanner och varit ute och ata med gruppen nastan varje kvall :) Har ater man billigt, bara man hittar dom ratta stallena. Vi fick bra rekommendationer av var dykarintruktor Guy och har atit ute for ca 5e (2 pers) varje kvall, otroligt! Dessutom finns det massor olika gatustand som saljer grillmat, majskolvar, smorgasar och annat gott och billigt. Vi har redan hittat vara favoriter: The Chicken Lady och The Pankake Guy, helt otroligt god grillad hona och varldens basta pannkakor! Pankake with banana and nutella ar favoriten hittils, mums!

Den forsta dagen gick vi mest igenom teori, sag pa videon och gjorde uppgifter. Det var i sig ganska trakigt men sant e de alltid i borjan. Den andra dagen borjade med att vi fick traffa vara hjalpledare Cameron och Jess. Cameron ar fran Australien och liknar Channing Tatum (Step up 1) och Jess ar en morkhyad fransman med afro (haret ser sjukt roligt ut under vattnet!), jattebra typer bada tva! Efter att ha presenterat oss for varandra fick vi var utrustning: Vatdrakt, viktbalte, grodfotter, BCD etc. Betty hade sa sma fotter att hon fick grodfotter i junnustorlek (barnstorlek) 35, heh! Vi gick igenom vad som ar viktigt fore man hoppar i vattnet, dvs. satta ihop utrustningen, kolla luften, sakerhetsgrejs etc. Vi hade ett litet rejs ocksa, de som snabbast satt ihop sin utrustning fick en ol. Julian blev andra och Betty tredje, instruktorerna skrattade at oss for att vi hade en sa hard kamp sin emellan :D Efter rejsset var det dags att hoppa i poolen och borja trana! Vi ovade hur man andas, far ratt balans i vattnet, tommer masken och sant som man behover kunna nar man dyker pa djupare vatten. Det var jatte roligt och man var helt utmattad efter traningspasset som varade i 2 timmar. Det gick riktigt fint for oss bada, det var nog en fordel att man dykt forut! Alla andra i gruppen var ocksa riktigt duktiga, man behovde inte vanta evigheter pa nagon som inte vagade satta huvudet under vattnet. Guy berattade att det finns manniskor (speciellt kineser och japaner) som kommer till Koh Tao for att ta certifikatet fast de inte ens kan simma, oh why???

Nu vantar vi bara pa att fa dyka i havet, de skall bli sa tufft! Fore det ar det bara att komma igenom Padi examen, vi hors efter det! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar