onsdag 16 februari 2011

Island-hopping

Ni har redan sett bilder fran var Island-hopping tur men tankte anda skriva lite om den. Island-hoppingen gick alltsa ut pa att vi besokte 4 olika destinationer by boat och sa blev vi bjudna pa lunch dar emellan. Forst fick vi se small lagoon. Namnet sager redan ganska mycke i sig sjalv, det var en liten lagoon som man kom in i genom att snorkla igenom en skara i bergsvaggen. Det var tufft att man inte kunde kora in i lagoonen med bat utan att guiden tog oss dit simmande. Nar man kom in i lagoonen sag man att den inte alls var sa liten, dar fanns manga mindre lagooner i samma och dessutom en grotta som vi fick simma in i. Koraller fanns det ocksa mycket i lagoonen men fiskarna som levde runt korallreven var agressiva for att dar hela tiden simmade turister fram och tillbaka. Det var forsta gangen man blev radd att en fisk lika stor som ens hand skulle anfalla en! Man markte genast att Island-hoppingen ar popular bland philippiner och asiater over huvudtaget. Storsta delen av dem kan inte simma sa de var komiskt att titta pa dem nar de flyter fram en i taget med enorma flytvastar och forsoker komma framat genom att sparka sa hart de orkar pa ytan.. Vilket endast resulterar i att alla runt dem blir dyblota och storda :D

Till nast fick vi se Shimizu Island. Vi gick inte i land pa on utan snorklade utanfor on vilket var fantastiskt. Julian sag en vattenskoldpadda da han snorklade medan Bettina fordes langre bort pga. den starka strommen. Efter snorklandet var det dags for lunch. Vi fick ga iland pa en liten paradisstrand brevid en all-inclusive lyxresort. Det var rena rama paradiset, vit sand och turkost hav! Vi funderade pa att slappa ivag baten och bli dar for evigt! Lunchen var jattegod, besattningen grillade fisk o hona, som vi at med ris, sallad och ananas - NAM!!


Efter en nagra timmars chillpaus for vi vidare mot secret lagoon. Darifran har vi inte nagra bilder eftersom man maste ta in sig i lagoonen simmande genom ett pyttelitet hal i bergsvaggen. Lagoonen var liten men absolut den vackraste! Adrian tog nagra bilder inne i lagoonen som vi skall visa er genast nar vi far dem :)

Big lagoon var det andra sista stallet vi besokte. Det var en jatte stor lagoon som man kunde kora in i med bat. Dar snorklade vi ocksa omkring en stund och julian tankte skramma livet av Betty nar han dok under henne och skuffade upp en stor gren rakt i hennes face, hui va radd man blev! Efter snorklandet blev det live cliffjumping for Julian och Adrian medan Betty och Karen catchade bruna. 7 commando beach var det sista stallet vi besokte och inte nagot jatte speciellt. Det var en beach dit manga far och tittar pa solnedgangen men vi for ivag fore det, sa vi missade det.

Det var en perfekt dag, man sag mycket av "skargarden" runt El Nido och dessutom ar det ju alltid roligt att vara pa havet! Skriver snart mer om de sista dagarna pa El Nido, puss pa er!

6 kommentarer:

  1. Du är så fin Betty med vita klänningen! <3 O bilden med dig i bikini på stranden o blomma i håret, uh la la..Pretty girly ;) ps. love your nose! :D

    SvaraRadera
  2. Heheh, tack for komplimangerna blir ju helt rord har :P Hu e de me dej gumman?

    SvaraRadera
  3. Med mig är det bra :) Kanske du också hinner läsa min blogg ibland..usch snart blir man gammal :D

    SvaraRadera
  4. Juh, laste den faktist fo nagra dagar sen :) Du mast satta lanken tillbaka till din fb profile sa den e lattare att hitta :D Minns aldrig va den heter.. 25, helt hullu! Na jag var liten tankte jag att jag sku vara gift o ha barn da hehe! Ganska tyst om den saken :D Men kom ihag att 25 annu ar ungt ;) Sen na man fyller 30 kan man borja stressa!

    SvaraRadera
  5. Nog är den där, det är bara fb som flyttat på platsen..finns nog på info bladet :)

    SvaraRadera