tisdag 8 februari 2011

Philippinerna - Manila och Puerto Princesa

Nu har vi varit pa Filippinerna i tre dagar. Vi har tillbringat dagarna i Manila och Puerto Pincesa sa vi har inte annu sett nagra paradisvyer som man kopplar ihop med Filippinerna. Manila var ingenting for oss, det forsta inrtycket av staden andrades inte mycket. Nagra positiva saker har vi i alla fall att saga :) Lokalbefolkningen speciellt i servicebranschen (hotell, restaurang, cafe etc.) ar underbar! De ar bara sa vanliga, glada och trevliga. De haller upp dorren for en, tilltalar en alltid med "Sir" eller "Madam" och gor allt for att man skall kanna sig valkommen. Nara vart hotell hade vi ocksa ett jattefint internetcafe och Starbucks som gav mervarde at staden ;)

Vi tog flyget ner till Palawan eftersom det skulle ha tagit 27h med bat. Det ar otroligt hur lange det tar att forflytta sig fran en plats till en annan! Det lonar sig faktist att flyga, man sparar bade tid och pengar! Men joo, tillbaka till flyget! Vi flog med Cebu Pacific och det var nog det basta flygturen hittils. Under hela flygturen spelades det hitlatar (rnb och pop) med hog volym och mot slutet ordnade flygpersonalen annu en fragesport dar man kunde vinna Cebu Pacific varor! Ganska bra omvaxling till knapptysta flyg som avslutas med "Thank you for flying with Finnair.. :D

Vi sitter som bast och vantar pa var shuttle van som skall ta oss fran Palawans huvudstad Puerto Princesa till El Nido i norr. Puerto Princesa ar en helt okej stad men har finns ganska lite att gora. Vi bodde som tur pa ett jatte fint bed & breakfast stalle, Casa Fuerte , sa vi hanga ganska mycket dar. Men igar gjorde vi lite sightseeing ocksa, vi besokte "stranden" (enligt oss borde man inte fa kalla det strand, det var en 10m smutsig sandremsa!), centrum och sa fick vi lite klader tvattade vilket alltid ar najs. Pa "stranden" traffade vi pa lokala kids som var mycket turistintresserade. De ville ta foton med oss och kom med jamna mellanrum och fragade "What's your naaaame?, where do you come frooom?". Sota typer! Ni far se foton senare.

Vi ser fram emot att antligen komma till El Nido, dar det borde finnas fina strander, dykningsmojligheter etc.

Skot om er, vi hores!

2 kommentarer:

  1. Jag börjar understöda Ellis kommentar om en karta :D Lättast sku de väl va att ladda ner en karta från google som ni sen allti uppdaterar på paint med röda bollar å streck? (mina geografikunskaper räcker inte till för att veta var ni är nu :P)

    ...och tropiska ständer låter meganajs... Här är -13 *brrrr*

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Hehe, just nu sku jag kunne ha -13! Ar sa sjukt brent att det ar nifst. Men jaa, en slik karta kan man sekert fa til att go. Men dar finns jo satelite gps nede pa hogre side. :) Funkar den int??

    Men tills neste gang skal man ha fiksat karta med roda bollar och greier! hehe, tenkte btw jag sku skicka dig et kort snart! Har jo lovat det sa..

    SvaraRadera