tisdag 24 maj 2011

Bay of Plenty och Coromandel Peninsula

Efter Kaikoura har det igen varit mycket korande, puust! Men vi har ocksa hunnit se nagot :) Pa sondagen tog vi fargan over till nordon och efter en liten stop i Wellington satte vi kursen mot Napier, som ligger pa nordons ostra kust. Vi hann inte se sa mycket av staden, som lar skall vara kand for sin Art Deco stil, istallet spelade vi nagra rundor i minigolf och sprang en lenkki langs stranden och upp till en utsiktspoint. Var nasta stop blev Gisborne, som pastar sig vara staden med mest soldagar i hela Nz, men vi var framme forst efter solnedgangen sa vi blev inte helt overtygade. Staden hade enligt oss ingenting att erbjuda sa vi bestamde oss att inte sova dar utan fortsatta mot nagon trevligare stad. Denna dag blev helt tydligt en 24/7 kornings dag men det var i och for sig helt bra eftersom vi snart anda maste lamna tillbaka bilen..

Nasta dag vaknade vi upp i Whakatane, i Bay of Plenty regionen, gjorde en liten snabb sightseeing och sen satte vi oss ater i bilen med vara fardigt stela rumppor. Efter lite pa en timmes korande kom vi till Tauranga och Mt Maunganui, som visade sig vara ett superkiva stalle. Till Mt Maunganui kommer kiwina sjalva pa semester och vi forstar verkligen varfor. Berget Mt Maunganui tornar sig upp over en enorm sandstrand med en vacker strandpromenad med massor sma cafeer. Det var lite Surfers Paradice stamning over stallet, minus turistmassorna. Men Mt Maunganui ar knappast nagot tyst stalle under sommaren, man kan riktigt forestalla sig hur manniskorna flockas pa den underbara stranden!

Vi gick upp till toppen av Mt Maunganui, som helt enkelt betyder "Berget", och beundrade den vackra utsikten. Julian pastod att det var den vackraste vyn han nagonsin sett, that's something isn't it? ;) Efterat gjorde vi som Lonely Palnet rekommenderade och tog ett dopp i The Hot Salt Water Pools intill Mt Maunganui. Bassangerna varms upp av de heta kallorna och var 32-40 grader varma. Det var verkligen uppfriskande efter haiken.

Idag har vi stigit upp fore soluppgangen for att grava oss en egen spa pool pa Hot Water Beach i Whitianga! 2 timmar pa bada sidorna om lagvattnet strommar det hett vatten upp fran de underjordiska heta kallorna och om man da graver en grop i sanden har man en gratis spa pool! Stranden besoks arligen av ca 130,000 turister och lokala men idag var vi kanske 10 st dar sammanlagt. Det var en tuff upplevelse och vattnet som fyllde vara poolar var brannande hett! Julian maste med jamna mellanrun skyffla in lite kallt havsvatten for att vi alls skulle kunna sitta dar, helt ortoligt!

Nu skall vi snart borja kora mot Bay of Islands helt i norr, dar det lar ska finnas massor med fina strander med ljusblatt vatten. Man kanner ren att vi aker mot varmen, man kan igen ga omkring i T-skjorta! :) Happas det ar beachvader i Bay of Islands, annars kommer vi hem ganska sa vita.. Men det skulle ni val digga antar jag, hehe!

Cheers<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar