torsdag 12 maj 2011

Windy Wellington - Nya Zealands huvudstad

tjenare tjenare och halsningar fran sydon! Vi kom hit idag och blev valkomnade med ljuvligt solsken! Det var sa varmt att man kunde vara bara i T-skjorta, det var lange sedan ;) Idag har vi bara kort runt lite och kollat in fjordlandskapet och i natt skall vi sova i den lilla staden Nelson i norr. (Jumppe mast halsa Nelson vovven harifran, hehe!)

I detta inlagg skall jag anda beratta om Nya Zealands huvudstad Wellington! Stadens slogan ar "The coolest little capital in the world" och blev ar 2011 rostad till den femte basta (om jag minns ratt..) huvudstaden i varlden av Lonely Planet. I stadens centrum bor ca 164 000 manniskor medan hela Wellington regionen ar bosatt av 424 000 invanare. Det ar allmant kant att det ofta blaser i Wellington och det gjorde det ocksa nar vi var dar, speciellt den andra kvallen och natten! Det var ganska otroligt, vi maste flytta bilen mitt i natten for att man var radd att den skulle valta :D Det kan dels ha berott pa att vi sov pa toppen av ett berg med utsikt over hela staden men i alla fall!

Wellington ar en trevlig liten stad. Centrum ar sa litet att man kan ga vart man vill till fots. Staden har en liknande touch som Australiens Melbourne och pa samma gang paminner den om Rodbergen i Helsingfors. Det finns massor at olika restauranger och speciellt cafeer i Wellington. Det sags att man inte hittar daligt kaffe i staden och det gjorde vi inte heller. Julian laste nagonstans att det i Wellington finns mer cafeer / invanare an i New York, ganska coolt va? :) Synd bara att man inte hann testa pa sa manga olika stallen.. Vart favorit cafee ar hittils absolut lilla cafee Mojo!<3

Vi var i Wellington bara i tva dagar men vi hann anda med ganska mycket sightseeing. Dessutom kommer vi ju annu tillbaka till staden nar vi igen skall kora norrut for att lamna tillbaka bilen till Auckland. I Wellington beundrade vi utsikten fran bade Mt Victoria och den Botaniska tradgarden (dit man kommer med en rod sot cable car), vi promenerade runt i hamnen bade i dagsljus och efter skymningen, besokte Civic Square (fint omrade att ga omkring pa vid hamnen) och Cuba street (bohemiskt gata med en massa restauranger och butiker, bra for shopping) och sa hann vi annu bowla, ata sushi och besoka en factory outlet! Katy Perry hade koncert i Wellington pa tisdagen men vi hoka det forst pa onsdagen sa det blev ingen koncert for var det.. Sku ha varit kul men va kan man!

I morgon fortsatter vi mot Abel Tasman National Park for att paddla lite om vadret bara tillater och efter det borjar vi ta oss soderut mot kallare braddgrader dar vi hoppeligen far testa pa att ga pa en glaciar plus annat skoj :) Ni skall njuta att den varma varsolen och ta en bisse pa terden for var del ocksa!

Puss och kram = POK

PS. Jattekiva nar speciellt ni flickor regelbundet skickar updates om era liv, det ar alltid lika roligt att hora skvaller och allmant vad som hander dar hemma :) Ni e bast<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar