måndag 2 maj 2011

Forsta dagen pa Nya Zealand roadtrippen

Vi hade sett fram emot mandagen da vi skulle fa var Jucy-bil men det blev inte riktigt sa som vi hade forestallt oss.. Vi blev upplackade fran hostellet kl 10 och akte ivag mot Jucy officen dar var bil vantade pa oss. Det var 1000 manniskor i officen (endast 2 personer bakom disken) som antingen skulle lamna tillbaka eller plocka upp sin bil, sa vi forstod genast att det skulle ta evigheter innan vi skulle komma ivag. Nar vi antligen nadde disken var mannen sa stressad att han skulle ha glomt halften om vi inte skulle ha paminnt honom. Bilen han sen gav oss var utsliten och sag inte alls lika kiva och praktiskt inredd ut som var Spaceship i Australien. Som tur var det inte forsta gangen vi hyrde en campingbil, da skulle vi inte alls ha vetat vad man skall krava eller fraga efter..

Nah, tankte vi, allt ordnar sig och satte oss i bilen och borjade kora. Lite efterat markte vi att radion inte funkade som den skulle och att bilmotorn borjar skrika nar man kor over 100 km/h.. Voi perkule, nu var det inte mer roligt!! Vi fick ta och ringa Jucy och fora bilen till en servicestation i Hamilton. (En detalj kan jag annu tillagga: Det regnade ganska bra och vi var hungriga eftersom vi hade fatt vanta sa lange pa officen = Humoret var inte pa toppniva..!!) Killarna pa servicestationen var i alla fall trevliga och vi behovde inte betala nagonting sjalva :) Nar bilen blev fixad hann vi ordna vara saker och fa allt och rymmas pa nagot vettigt satt. Vitsi Emma om vi sku ha haft en Jucy i Australien sku vi ha vari i pisset!! :D

Allt blir battra efter att man ar matt i magen och det blev det ocksa den har gangen. Vi at en rejal lunch pa en Subway nara bilservice stationen och efter det satte vi av mot dagens mal Rotorua. Nar vi kom fram besokte vi en turistinformation och nappade at oss alla tankbara broschyrer over Rotorua for att kunna brainstorma ideer pa kvallen. Det regnade hela dagen sa vi tog vara broschyrer och var Lonely Planet bok och sokte upp en mysig pubb dar vi spenderade hela kvallen! Vi sov i en park nara Lake Rotorua och dromde bada om soligt vader :P

I nasta blogg far ni lasa om fantastiska Rotorua med alla sin natur under! Har trivs alla som har ens lite "erajorma"-blod (Skogs-Goran?! :D) i sig ;)

PS. Hur var vappen i Finland? Nagra kraziga fester eller handelser man borde kanna till? Var Topeliusgatan sig lik efter allt harjande? ;)

Puss ock kram, saknar er massor<3

5 kommentarer:

  1. Betty, ett inbox meddelande väntar på dig :)

    SvaraRadera
  2. Tackar, ska kolla in det! :)

    SvaraRadera
  3. Hej! Jag har också skrivit ett mail, ti fb-inboxen :)
    Kramar!!

    SvaraRadera
  4. jag rymde iväg ti münchen över vappen så far tyvärr inga saftiga nyheter att komma med ;) /Nicola

    SvaraRadera
  5. Jee, ser fram emot att bli uppdaterad<3 Mynchen va nog sakert ocksa helt jees!! Pusihali

    SvaraRadera