lördag 21 maj 2011

Kaikoura - Salarnas by

Efter allt korande bestamde vi oss att stanna lite langre pa ett stalle och Kaikoura lat som ett trevligt stalle dar man bra far nagra dagar att ga. Kaikoura ar en by pa 3600 invanare (dvs. lite storre an Lodingen, byn Julian kommer ifran) o ligger pa sydons ostkust ganska uppe i norr. Marinlivet ar viktigt for befolkningen har. Turister tas ut pa valsafarin, far simma med delfiner, fiska kraftor, besoka salkolonier, se albatrosser mm.

Det som ar konstigt med Nya Zealand ar att om det regnar pa vastra sidan av landet, skiner solen sa gott som alltid pa den ostra sidan. Det fick vi ocksa uppleva! Nar vi akte ner langs sydons vastra sida regnade det nastan varje dag och nu nar vi har akt langs ostkusten upp har vadret varit prima :) Man kanner att man igen kor norrut mot varmen, man behover inte mossa och vantar langre, hehe!

Men joo, tillbaka till Kaikoura! Den forsta dagen sightsade vi omkring i den lilla staden och man kande genast sig som hemma, speciellt Julian som tyckte att det paminde massor om Lodingen :) Vi gick en sk. Peninsula walk och fick se en massa salar bade langt ifran och fran bara nagon meters avstand. De var sa vana vid turister att de bara glodde tillbaka pa oss som om vi skulle vara dumma. Vi checkade in pa en jattebra holiday park "Top 10 Holiday Park Kaikoura", som visade sig vara helt super. Det fanns TV och spelrum, internet, tvattstuga, lekpark, gratis spa mm. + att det var nara till allt. Den forsta kvallen fick vi nagon timme att ga i den enorma jacuzzin och sa sloade vi framfor Tv:n resten av kvallen.

Nasta dag vaknade vi igen av att solen sken (Dehar skulle man kunna vanja sig med ;) och borjade dagen med att besoka ett vattenfall 15 km norr om Kaikoura for att se pa de supersota salungarna leka med varandra!<3 Man borjade med att ga upp en stig langs en rinnande back tills man kom till ett litet vattenfall dar det sakert fanns 40 salungar som simmade omkring och brottades med varandra. De var bara saaa sota!! Och nyfikna var de ocksa, de vagade sig jatte nara oss med sina svarta blota nosar och stora morka hjartsmaltande ogon. Aaaaww<3 Bettina var iaf helt sald, synd att man inte kan ta en sadan med sig hem!

Efter att ha studerat salungarna mycket noga for Julian pa gym och Betty bestamde sig att fara pa en ridtur. Det var bara jag och tva instruktorer som for ut och rida men det gjorde absolut ingenting. Den ena instruktoren som faktist rakade vara fran Finland berattade att de far massor med asiater och indier som aldrig forr suttit pa en hast och inte alls vet hur man skall bete sig. De haller bara hart i sadeln, later tyglarna slapa i marken och forstar inte alls att man faktist sjalv maste gora nagonting :D Tur att man inte hamna med en sadan grupp, haha! Det var absolut den finste ridturen jag varit pa! Vi gick genom vattendrag, gallopperade langs skogsstigar och pratade om dittan och dattan :)

Nu skall vi igen borja kora norrut mot var nasta destination. Ses snart igen!

PS. Grattis Carolina, Jepa (19.5) och Sabina (21.5)<3 Ni skall fira riktigt ordentligt, wiiihaa!!

2 kommentarer:

  1. Låter ljuvligt! :)
    Hur kallt hade ni som "kallast"? Var det liksom helt 5 grader eller 15 grader (men att ni e så bortskämda med värmen så det kändes kallt :P)?
    Njut av era sista dagar där!
    Längtar till att ni är hemma!

    SvaraRadera
  2. Hmm.. Har inte haft en termometer i bilen sa de e svart att saga :D Men kallast om natten var det 3 grader men pa dagen har det nog varit over 10 grader sku jag tro.. Men om man e i nagon stad nara havet kanns de som de sku vara minus grader, hehe! Blir kiva att komma hem till varmen efter att ha skippat vintern ;) Manga kramar<3

    SvaraRadera